Prispevek_logo

Selektivna cenzura na MMC

Selektivna cenzura na MMC: pljuvanje po Izraelu, Judih in Rosviti Pesek dovoljeno
11. 4. 2016
Tekst: Nenad Glücks
Vir: Reporter

Spomnimo, jugoslovanska tiskovna agencija Tanjug (ki je bila alfa in omega tudi za slovenske novinarje), je o omenjenem konfliktu poročala v skladu z doktrino »kot, da smo v vojni z Izraelom« (kao da smo u ratu sa Izraelom).

Po besedah podpredsednika Judovske skupnosti Slovenije Igorja Vojtica se Izrael in Judje na sploh na spletni strani RTV obravnavajo izrazito sovražno in enostransko, aktivistom pro palestinskega gibanja o bojkotu Izraela BDS pa dajejo izredno pozornost in podporo. Kot pravi, so tudi sicer na RTV Slovenija najbolj dobrodošli tisti skrajno levičarski Judje, ki pljuvalo po lastni državi, dejansko pa so v njej in na Zahodu povsem obskurni.

Kljub temu, da imajo administratorji od urednice Kaje Jakopič zelo strogo cenzorsko roko nad določenimi komentarji pod članki, ko gre za domnevni sovražni govor, nestrpnost, žalitve, pa pri tistih, ki so uperjeni zoper Jude, pogosto pogledajo stran. Pred časom je tako na primer MMC objavil članek o strahu Judov pred antisemitizmom v Evropi (v povezavi z islamističnim terorizmom v Franciji in Belgiji) in poziv Evropskega judovskega združenja, naj Judom za samozaščito dovolijo nositi orožje.

Ironija je, da je Jakopičeva pod člankom o antisemitizmu dovolila objavo protijudovskih komentarjev, kot je na primer tisti od avtorja z nazivom »von manstein«. »Bolj varno bi bilo, če bi se vsi ostali oborožili kot obrambo proti Židi! Že tisočletja po svetu počno packarije z dvojnimi merili Židom v prid, z drugimi narodi počno, kot da so njihovi sužnji, povrhu pa kar naprej javkajo, kako se bojijo nasilja proti njim…«. […]

Preberite več / Read more

Translate into English

Objavljeno / Published: י״א בניסן ה׳תשע״ו – April 19, 2016