Vabilo_logo

Izlet Taglit (poletje 2020)

Prijatelji!

Država Izrael v sodelovanju s filantropi po svetu že dolga leta omogoča mladini, da za 10 dni povsem brezplačno obišče Izrael in ga prepotuje od severa do juga. To edinstveno izkušnjo si mladina, skupaj s sovrstniki iz številnih držav, deli na izletu Taglit (hebrejsko za “odkritje”).

Izlet je darilo osebi stari med 18 – 32, ki ima judovsko poreklo (judovskega rodu). Gre za rojstno pravico, zato prejšnje udejstvovanje v aktivnostih ali morebitno članstvo v Skupnosti pri Taglit ne igra nikakršno vlogo. Mnogi udeleženci izleta nimajo tesnih stikov z judovstvom.

Kdaj, kje, kako?
Letošnja poletna izmena bo uživala v lepotah Izraela in z vodenimi ogledi bolje spoznala zgodovino od 16. – 27. avgusta 2020. Leti se iz Budimpešte. Tudi transportni stroški do letališča in nazaj so seveda vključeni. Poudarimo še enkrat; izlet je povsem brezplačen in je vaša pravica.

Naša Skupnost je že dolgoletni slovenski predstavnik oz. koordinator Taglit za območje Slovenije, zato vas vabimo, da nam svojo željo po udeležbi sporočite na info@taglit.jewish-community.si.

Omogočite izlet tudi drugemu.
Če poznate kogarkoli, ki bi ga izlet zanimal, mu sporočite brez zadržkov. Za vsa vprašanja smo vam na voljo.

Se vidimo!
Taglit Slovenija (pod okriljem Judovske skupnosti Slovenije)
info@taglit.jewish-community.si

Objavljeno / Published: ז׳ באדר ה׳תש״פ – March 3, 2020