Novica_logo

Migranti in antisemitizem

Ali povečano število migrantov z Bližnjega vzhoda pomeni več antisemitizma v Evropi?

Na nedavnem skupnem sestanku izrealskih poslancev v Knesetu, okrog 200 poslancev Evropskega parlamenta in večina evropskih judovskih voditeljev, je razpravljala v Evropskem parlamentu o varnostnih tveganjih v luči migracij z Bližnjega vzoda.

Uvodničar, izraelski poslanec Hilik (Jehiel) Bar je poudaril, da državljanska vojna v Siriji in Islamska država podžigata globalni džihad, ki ni nič drugega kot ena oblika trka civilizacij. V tem oziru je omenil, da palestinski terorizem oddaljuje Palestince od sanj o lastni državi.

Anketa, ki so jo spomladi izvedli novinarji Jerusalem Posta v namestitvenih centrih za begunce v Berlinu je pokazala, da so mladi Arabci močno antisemitsko indoktrinirani skozi šolski sistem in javno mnenje v državah, iz katerih prihajajo v Evropo. Na vprašanja o tem, kako doživljajo izraelsko-palestinski konflikt so odgovarjali, da dve modri črti v izraelski zastavi predstavljata področje med reko Jordan in Eufrat, na katero Izrael želi razširiti svojo suverenost.

Indoktrinacija se v arabskih državah začne že v vrtcih. Bralcem prikazujemo primer otroške oddaje televizijske postaje v Gazi (Al Aqsa TV). Pogovor med voditeljico oddaje in otrokoma poteka takole (prevod iz angl.):


Deklica (v sredini) na video posnetku želi biti takšna, kot njen stric Ahmed, ki je policist. Poleg tega, da lovi kriminalce, Ahmed pobija Jude (tako podučuje mlada voditeljica na desni).

»Želim pobijati Jude!« (majhna deklica v sredini)
»Vse njih?« (voditeljica)
»Ja.« (deklica)
»Odlično!« (voditeljica)

Celoten posnetek (12 MiB) posredujemo na zahtevo.

Tako vzgojeni otroci prihajajo v Evropo! Posledice bomo Judje občutili v naslednjih letih in destletjih.

Objavljeno / Published: ט״ו בכסלו ה׳תשע״ז – December 15, 2016